Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

8 tips για λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι

8 tips για λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι


Όλες οι διάσημες σταρ του Χόλυγουντ έχουν τα μυστικά ομορφιάς τους. Κι εμείς έχουμε τα -εξίσου αποτελεσματικά- δικά μας! Κάντε το τεστ και θα εκπλαγείτε: πραγματικά το δέρμα σας θα δείχνει πιο υγιές και λαμπερό (χωρίς περιττά έξοδα):
1. Ποτέ χωρίς αντηλιακό
Ακόμη και στην πιο σύντομη και κοντινή βόλτα η έκθεση στον ήλιο είναι μεγάλη. Μην παραλείπεις ποτέ τη χρήση αντηλιακού, πριν προχωρήσεις στο καθιερωμένο σου βάψιμο. Προτίμησε ένα που να περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.
2. Δώσε βάση στα χείλη
Μην κάνεις μισές δουλειές φροντίζοντας μόνο το πρόσωπο αλλά όχι τα χείλη σου! Χρησιμοποίησε ένα lip balm με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15. Όσο για το crash test μεταξύ lip balm και lip gloss, το πρώτο βγαίνει νικητής αφού προσφέρει μεγαλύτερη ενυδάτωση στα χείλη σου.
3. Νερό παντού
Εμπιστεύσου τη Μητέρα Φύση αφού ξέρει καλύτερα! Τα εποχιακά φρούτα, όπως καρπούζι και μούρα, αλλά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και σε βοηθούν να διατηρείσαι ενυδατωμένη ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες. Σε συνδυασμό πάντα με την καθημερινή κατανάλωση νερού, πες ναι στα καλοκαιρινά φρούτα!
4. Ενίσχυσε τη λάμψη σου
Το καλύτερο αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι το τέλειο μαύρισμα. Τα ινστιτούτα ομορφιάς προσφέρουν μαύρισμα με ειδικό ψεκασμό, αλλά αυτό είναι κάτι που προϋποθέτει έξοδα. Τα προϊόντα μαυρίσματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο κάνουν θαύματα και είναι σχεδιασμένα ώστε να μην ξηραίνουν το δέρμα και να εφαρμόζουν τέλεια.
5. Κάνε απολέπιση
Η απαλή, καθημερινή απολέπιση θα σε οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στο απαλό και λείο δέρμα, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρους.
6. Προτίμησε το natural look
Προτίμησε το ανάλαφρο έως και καθόλου μακιγιάζ για το καλοκαίρι. Αντηλιακό, δροσερές κρέμες και lip balm είναι τα μόνα που χρειάζεσαι.
7. Ίδρωσε
Πέρα από τα προφανή φυσικά πλεονεκτήματα, η γυμναστική είναι μια τελετουργία ομορφιάς. Ο ιδρώτας είναι το τέλειο ελιξίριο, αφού βοηθά στην απελευθέρωση των τοξινών και τη απομάκρυνση των ρύπων από τους πόρους. Επίσης, η εφίδρωση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματός σου με μια υγιή λάμψη.
8. Προσοχή στην έκθεση στον ήλιο
Είτε πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο πικνίκ στο πάρκο, μια βόλτα στην παραλία, ή μία βόλτα με κάμπριο αυτοκίνητο, κάντο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η ώρα που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο βλαβερές είναι 10:00 με 16.00. Λάβε λοιπόν τα μέτρα σου, χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, προτιμώντας τα σκιερά μέρη και πίνοντας πολύ νερό.